A tojásos “nokedli” nagy kedvenc a konyhákban, különösen finom, ha feldobjuk egy kis pesto-val, medvehagymával!
- Nagyon egyszerűen elkészíthető étel, csak hozzá kell keverni a friss feldarabolt leveleket, vagy a medvehagymás pesto-t a kész gasluskához.
- Ha van még friss medvehagyma a tálaláskor érdemes mindenképpen néhány levéllel dísziteni.

A galuska elkészítése sem nehéz, inkább a mosogatás szokott a nemszeretem feladat lenni ennél az ételnél.
- Elkészíthető hagyományosan fehér lisztből, tojással és vizzel
- Használható hozzá kb 1/3 arányig teljes kirölésű liszt is
- Gluténmentes galuskához rizslisztett érdemes használni. 30 dkg rizsliszthez 4 db közepes tojás kell és só. Víz nem szükséges. A rizsliszt lehet barna és fehér rizsliszt is.
Pesto felhasználása esetén zsírosabb és kalóriadúsabb lesz az étel, ezt fontos figyelembe venni.
