Receptek

Tojásos galuska medvehagymával

2020.03.21 18:57
Tojásos galuska medvehagymával

A tojásos “nokedli” nagy kedvenc a konyhákban, különösen finom, ha feldobjuk egy kis pesto-val, medvehagymával!

 

  • Nagyon egyszerűen elkészíthető étel, csak hozzá kell keverni a friss feldarabolt leveleket, vagy a medvehagymás pesto-t a kész gasluskához.
  • Ha van még friss medvehagyma a tálaláskor érdemes mindenképpen néhány levéllel dísziteni.

Tojásos galuska, medvahgymával, medvehagyma pesto val


A galuska elkészítése sem nehéz, inkább a mosogatás szokott a nemszeretem feladat lenni ennél az ételnél.

 

  • Elkészíthető hagyományosan fehér lisztből, tojással és vizzel
  • Használható hozzá kb 1/3 arányig teljes kirölésű liszt is
  • Gluténmentes galuskához rizslisztett érdemes használni. 30 dkg rizsliszthez 4 db közepes tojás kell és só. Víz nem szükséges. A rizsliszt lehet barna és fehér rizsliszt is.

 

Pesto felhasználása esetén zsírosabb és kalóriadúsabb lesz az étel, ezt fontos figyelembe venni. 

Medvehagymás tojásos nokedli