Kollagén
A kollagén termelése testünkben 25-30 éves kor után csökken, pedig létfontosságú anyag:
- csökkenti a ráncokat, segíti a bőr rugalmasságát megtartani
- segíti az üzeletek működését, csökkentheti az izületi fájdalmat
- támogatja a szép, fényes hajat és az egésszéges körmöket
- védi az érrendszert és a szivet, segíti az anyagcserét és az energiatermelést. Az izmok építőanyagaként segít megtartani az izomtömeget
- segítheti a szivárgó bél szindróma javulását
Gyakori kérdés, hogy bevihető-e a kollagén étkezéssel?
Természetesen igen, azonban olyan nagy mennyiségű állati kollagénforrást kellene megennünk napi rendszerességgel az eredmény eléréséhez, ami szinte lehetetlen.
Érdemesebb tehát kollagén táplálékkiegészítőt fogyasztani, többféle formula áll rendelkezésre.




A kollagén a görög „kólla” és a francia „géne” szóból származik és így egyben „ragasztó-termelő”-t jelent. A szervezetünkben lévő teljes fehérje 30%, valamint a bőrünk 75% áll kollagénből. Ez a fehérje szükséges minden szövet formálásához, gyógyításához. 25 éves kor felett azonban a szervezetünk évről-évre csökkenti a kollagéntermelés mennyiségét. Emellett a kollagén bomlását gyorsítja például a terhesség és a különböző környezeti hatások is, mint a helytelen táplálkozás, napsugárzás, alkoholfogyasztás vagy dohányzás. Tehát, nagyon fontos, hogy elegendő figyelmet fordítsunk a kollagénpótlásra.
Mire jó a kollagén?
A kollagénpótlásnak számos előnye van, amellett, hogy természetesen növeli a bőrben lévő kollagén mennyiséget és megakadályozza annak lebomlását, sok más hatása is van a bőrre. Növeli a bőr hidratálását, javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat valamint megakadályozza az UV-károsodást is.