Összetevők:
Rizsliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, quinoaliszt, só, szárított élesztő, szódabikarbóna, citromsav
Súly: 300 gramm
Gluténmentes bejgli recept, egy rúd
Hozzávalók:
150 gramm Wise Food Bejgli lisztkeverék
30 gramm cukor, vagy 6 gramm Wise Food 5X Édes
1 db tojás
50 gramm puha vaj, vagy margarin
50 gramm tej
5 gramm bármilyen gluténmentes liszt a nyújtáshoz
6 gramm tojássárga és 6 gramm tojásfehérje a sütés előtti kenéshez
Keverjük össze a lisztkeveréket az édesítővel vagy cukorral, morzsoljuk össze a vajjal, öntsük hozzá a tejet, majd alaposan gyúrjuk össze. Lefedve 40 percre tegyük hűvösre, hűtőbe.
(Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket). Pihentetés után lisztes felületen gyúrjuk át, nyújtsunk belőle egy 21cm*21cm-es lapot. Egyenletesen simítsuk el rajta a tölteléket a széleket szabadon hagyva, majd lazán tekerjük fel. Rakjuk a rudat sütőpapírral borított tepsire, majd kenjük le a tojássárgával. Pihentessük 10 percig, kenjük le a tojásfehérjével, majd újból pihentessük 10 percig. Végül néhány helyen szúrjuk át a tetejét egy szívószállal.
Sütés:
180°C előmelegített sütőben, alsó – felső programon 35 – 40 perc.